2014 Ağustos Ayı Hutbe -

IP: 54.163.89.8
,
Bugün: Ara 19, 2014

İlçemizin Eski Yerleşim yerlerinden biri olan Tütüncüler Köyü ve Eski Camisini Tanıyalım

Eski ismi talvat köyü olup 500 sene önce kurulduğpu tahmin ediliyor.Eskiden Tütüncüler Köyünde (Talvat) yörenin meşhur demir elması haçaçuri armudu ve dünyaca ünlü puro tütünü geçim kaynağı olarak üretilirdi.Köyün eski yerleşenlerden karahalil oğluluları ve suturi oğulları olduğu tahmin ediliyor.Eski tarihi camisi yeni cami yapılacak diye 60 yıl önce yıkılıp yerine yeni cami yapılmıştır.Caminin emektar İmaı Mustafa ALBAŞ'tır.

Tütüncüler Köyünde Erkek ve Kız Kur'an Kursu vardır. Kur'an Kursunda yüzlerce hafız ve imam yetişmiştir. Köyümüzün deresi üzerinde araba yolu gelmezden önce pazar kazasına giden yol üzerinde iki adet kara taştan yapılmış kemer köprüleri mevcuttur.Tütüncüler köyü araba yolu 1965 yılında karahalil oğullarından sabit oğlu muhtar Mustafa ŞEKER öncülüğünde köy halkının meşakatli zorluklar içinde,maddi imkanlar kısıtlı devlet yardımının az olduğu bir şekilde 1967 yılında tamamlanmıştır

Diyanetten Namaz vakitleri Uygulaması

Diyanet İşleri Başkanlığı Bilgi Yönetim ve İletişim Daire Başkanlığı'nca hazırlanan “namaz vakitleri uygulaması” ile mobil cihazlarla dünyanın her yerinden ezan vakitleri ve kıble öğrenilebilecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı 2014 Sınav Tak…

Diyanet İşleri Başkanlığı 2014 Sınav Takvimi

Diyanet İşleri Başkanlığı 2014 yılında yapmayı planladığı sınavları açıkladı.

Kur’an portalı yayında

“Kur’an-ı Kerim Portalı”, http://kuran.diyanet.gov.tr adresinde kullanıma açıldı.

Mersin, Temizlik, Sirketleri, Firmalari, Pinar, Sirketi